Everything happens for a reason =)


eira rose

Thursday, 18 October 2012

32 minggu sudeyyy..engko dah ready ke ohoiiii..?

Gila bersawang blog ini aku tinggalkan. Al maklum lah. Aku kalau nak tulis-tulis ni memang kena tunggu ade mood baru boleh story moryyyy..oh ye!

Aku rasa mcm kejap gila masa berjalan. Tup tup lebih kurang 32 minggu usia kandungan aku. Pehhh..pehhh..ada lagi 8 minggu sebelum bayi ku dilahirkan. Engko dah ready ke cik puan ira?

Takut + eksaited + berdebar + happy semua ada. Gila x, masa mengandung ni banyak betol cobaan dan dogaan yang aku kena lalui. Ofkos, salah satunya sebab aku memang seorang yang mengalami alahan teruk ya amat. Bukan buat-buat, tapi..entahlah tuhan je tau. N untill now, time aku tulis ni pon aku still lagi ade alahan..still rasa loya, n kadang kadang tidaklah dapat ku tahan keloyaan aku itew sehingga memuntahkan sesuatu. Yaaa..even dah dekat2 nak bersalin, still alahan. Aku memang sesuatu kan? Huhu.

Best sangat bila pegi checkup tenguk baby gerak-gerak..eiii rasa sesuatu sangattt..! Aman bahgia aku rasa.
Lepas tu print gambar baby tu kasik hubby tenguk. Yela, dia kalau aku c/up mesti ade halangan nak ikut sama. Tapi tak kesahla, sebab aku keje kat hospital kan, so jalan kaki sikit dari opis gi klinik, terus mencheckupkan diri. Pastu dah abes, sambung keje balik. Senang.

Tak cukup scan masa c/up, ni haaaa..jabatan aku ni siap ade mesin nak secannn lagi. So, apa gunanya berbaik dengan doktor2 di sini. Check pun freeee je. Lagi boleh tanya banyak banyak. *Kelebihan kan.

Berdebar-debar sangat nie. Euuwww..aku harap sangat boleh bersalin secara normal. Takmola caesar. Even caesar ni tak sakit mcm bersalin normal, tapi jangka masa panjang tu..ohoi..eden tak sanggup. Masa pantang tak boleh pakai bengkung..tak boleh itu, tak boleh ini..abistu kalo engko tak pakai bengkung achaner nak kurus kan kan? *okay aku memang sangat takut gemuk. Nehiii...kalo boleh biar maintain gitew.

Sepanjang 32 minggu ni, berat aku dah naik 14 kilo. Homaigod, Banyak kan kan? Gemuk nye engkoo. Huhu!




Haaaa..ni masa 5 bulan..perut tak nmpak lagi maybe teknik mengambil gambo nye kottt..hehehe

**ada certain pic yang terpaksa ai delete sebab tak sesuai untuk diperlihatkan. TQ

Ok dah la tu, nanti korang muntahhh pulak tenguk pic pic aku. Ahaha. Pic yang the latest nnti aku hapdet lagi ye. Aku jarang amik gambo sejak mengandung ni. Jgn salahkan aku, maybe sebab pembawakan budak yg menyebabkan aku begiteww..erkk..boleh terima ke alasan tu? Kuikuikui..

Okaylah..nak sambung koje balik. Baibai. :D




1 comment:

  1. lagi la...lg la...nk tgk gambo perut comel..heee.....

    ReplyDelete